Update 1 – From Antalya with love

Hier is hij dan, mijn allereerste update. Ik zal proberen om ieder weekend een update te plaatsen. Afgelopen twee weken was ik op huwelijksreis in Turkije. Het weer was hier een stuk beter dan in het koude Nederland! Ik heb dan ook heerlijk in de zon zitten haken.

Ik had in de sale een paar mooie bolletjes myboshi-wol gescoord en dit leek me een mooi projectje om mee te nemen op vakantie. Neemt niet teveel ruimte in beslag en is een fijn kort projectje. Ik maakte hiervan twee mutsen. Helaas was ik zo dom om geen naald mee te nemen, waardoor ik de draadjes niet af kon hechten (mijn grootste hobby… Not).image

Om me niet te vervelen had ik ook nog een borduurproject meegenomen, maar dit viel helaas een beetje tegen. Hiermee ben ik dan ook niet heel veel gekomen. Een mooi project om tussendoor een paar vakjes te borduren en het dan weer weg te leggen. Dit wordt een langetermijnproject vermoed ik.image

Maar toen… We gingen een dagje naar Antalya. Stiekem hoopte ik al een beetje om een mooie wolwinkel tegen te komen. We zijn ten slotte in Turkije.. En ja hoor, tot ergernis van mijn man (blijft wennen om hem zo te noemen), kwamen we langs een handwerkwinkel. En wat voor een… Prachtige bollen,  voor een ontzettend mooie prijs. Ik wist me de eerste keer in te houden, en nam 10 bolletjes mee. Omgerekend betaalde ik hiervoor  €8,00. Natuurlijk werd er gelijk een foto naar mijn schoonmoeder geappt, en ook vanuit daar kwam een bestelling binnen voor een paar bolletjes. De rest van de dag, kon ik de winkel niet uit mijn hoofd zetten, ook omdat er beneden in de winkel nog meer wol zou zijn. Na lang zeuren en smeken zijn we twee dagen later terug gegaan en heb ik voor twee projecten garen ingeslagen. Het worden de mandala madness cal van Jane crowfood en de stylecraft cal.

Ik kon het natuurlijk niet laten om gelijk een begin te maken met beide projecten. Allereerst de stylecraft cal. Deze cal is gebaseerd op het werk van Frida Kahlo. Deze bestaat uit verschillende hexagons (zeshoeken) met bloemmotieven. Door de zwarte achtergrond springen deze er extra uit. Iedere twee weken komt een deel van het patroon online. Ik drie zeshoeken van week 1 af en 1 van week 2. Heel leuk om weer eens een andere vorm te haken dan de beroemde Granny squares! Bovendien is het fijn dat een lapje snel klaar is, zodat je iedere keer een stukje af kunt maken en af kunt strepen!image

En dan de prachtige cal van Jane Crowfood, mandala madness. Qua ontwerp en technieken doet deze mij enigszins denken aan Sophie’s graden, ook zo’n prachtig ontwerp! Deze cal biedt tot nu toe wat meer uitdaging. Er wordt veel met diepte gewerkt en ik heb een fantastische nieuwe steek ontdekt, de gevouwen vaste. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het effect is prachtig! image

Dit was hem voor deze week. Volgende week gewoon weer vanuit het koude Nederland. Stiekem hoop ik dat we wat zon mee kunnen nemen vanuit hier! Thuis ligt er een nieuw pakket op me te wachten, voor de scheepjescal ter nagedachtenis aan Marinke Slump. Ik ga de stars-versie haken, met prachtige warme rood- en paarstinten. Daarnaast ligt het cadeau voor Moederdag te wachten op afwerking, de Lily-pond-cal. Laatste loodjes wegen het zwaarst! Er moet nog een klein stukje in elkaar gezet worden en dan een rand eromheen, dus hopelijk kan ik jullie daar volgende week het resultaat van laten zien! Tot dan!

.

 

 

 

 

2 gedachtes over “Update 1 – From Antalya with love

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s