Wishlist

Naast de vééééle WIPs (works in progress) die ik heb liggen (hier komt binnenkort een update over), heb ik ook nog een flinke wishlist met projecten die ik graag nog eens wil haken. Het vervelende is dat deze lijst zich sneller uitbreidt, dan ik projecten afmaak. Maar het zwijmelen bij alle foto’s op facebook is o-zo-leuk! Kijk mee naar mijn wishlist!

Sophie’s Universe

Al meer malen ben ik aan sophie’s universe begonnen. Maar ik kwam laatst dit pakket tegen van stonewashed XXL.

Sophies-Universe-Part-18-Stonewashed-XLHet resultaat vind ik prachtig! Een combinatie van rust en diepe kleuren, waardoor deze er extra uit springen. Maar naast héééél mooi is stonewashed van scheepjes ook hééééél duur. Ik moet dus nog even flink doorsparen voor dit pakket. Maar ik heb mezelf beloofd dat ik dit pakket mag kopen als ik mijn nu lopende cals af heb en in de tussentijd geen nieuw garen koop… Ik wens mezelf veel succes :-).

De lossen-en-vasten-cal

Dit is een mooie rustige strependeken, ontworpen door Joke ter Veldhuis. Door de herhaling die er in zit in combinatie met de prachtige kleuren, lijkt me dit een lekker project om te haken. Er zijn drie pakketten samengesteld, maar deze is mijn favoriet! Ik heb me voorgenomen (wat is dat toch met al die voornemens), in de toekomst in een keer genoeg garen te kopen voor een heel project. Ik heb nu namelijk een kast vol losse bolletjes, waarvan ik nooit genoeg heb voor 1 groot project.

lossen-en-vasten-cal-jokeHelaas lukt het mij vrijwel nooit om dit soort projecten af te maken. Ik zie tussendoor zoveel leuke dingen dat ik toch maar aan iets anders begin… en weer iets anders… en weer iets anders… Maar misschien ooit!

Scheepjes Cal 2014

Ook weer zo’n project waar ik ooit – toen ik nog maar net haakte – aan begonnen ben met garen van de action. Hier is niets mis mee, maar er staan nog zoveel bolletjes op mijn wishlist, dat ik toch graag een nieuw pakket samen zou stellen. Nu de scheepjescal 2016 volop in gang is, komt ook deze deken weer vaker voorbij. En stiekem is hij toch wel heel mooi.

acreativebeing-scheepjescal2014-blanket-02 (1)

Ik wil graag nog eens een deken in één kleur haken, misschien wordt dat deze wel, hoewel verschillende kleurtjes toch ook wel heel mooi is… Wat een dilemma’s hè, voordat je überhaupt begonnen bent met zo’n deken..

Een mochilla-tas

Het mochilla-haken of tapestry-haken (niet hetzelfde, maar heeft wel iets van elkaar weg) is een bijzondere haaktechniek, waarbij je meerdere draden gebruikt, waardoor je prachtige patronen kunt creëren.
mochilla

Dit geeft een heel mooi effect, maar is absoluut niet zo makkelijk. Mijn pogingen tot nu toe zijn nog niet gelukt. Ik kreeg het patroon niet netjes boven elkaar en mijn meeloopdraden waren te zichtbaar. Ook moet ik nog even het perfecte patroon tegen het lijf lopen. Ik denk dat het iets wordt met zwart in combinatie met verschillende felle kleuren.

Dikke dames haken

Weer een hele andere techniek is het amigurumi haken. Dit zijn knuffels of poppen die gehaakt worden met allemaal vasten. Ik ben bezig met de kerststal van Christel Krukkert (deze komt terug in mijn WIPs-update binnenkort), maar hoe leuk zijn deze dikke dames! Het boekje met deze patronen staat zeker op mijn verlanglijstje!

dikke dames

De haakrol van Wieke van Keulen

Dit idee kwam ik tegen in de uitzending van Koffie en Wol van Wolplein. Een haakrol is eigenlijk een hele lange sjaal waarin je allerlei verschillende steken gebruikt. Mijn idee is om een regenboogvariant te maken, waarbij ik iedere keer een bolletje ophaak in de kleuren van de regenboog, waardoor je een vrolijk effect krijg, en gelijk mijn wolvoorraad een beetje slinkt (uiteraard alleen zodat er plaats is voor nieuw garen!)

creatieve producten van Wiueke van Keulen

En naast al deze ideeën zijn er zoveel meer prachtige projecten nog te haken. Als ik deze allemaal zou maken, ben ik de komende tweehonderd jaar nog wel zoet! Maar ondanks dat maak ik eerst de projecten af waar ik nu mee bezig ben (althans, dat houd ik mezelf voor). Van deze projecten komt zaterdag weer een update online, hopelijk zie ik je dan weer!

 

7 gedachtes over “Wishlist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s