Update 3 – back to normal

Het is weer zaterdag! Zoals ik vorige week al dacht heb ik niet heel veel tijd gehad om te haken. Na de vakantie is het echte leven nu weer begonnen en daar hoort werken bij. Toch heb ik een paar dingen om aan jullie te laten zien :-).

Lily pond cal 

Deze week hechtte ik de laatste draadjes af. Hij is nu echt af en inmiddels ook al bij zijn nieuwe eigenaar. In plaats van de bakjes te maken van alle afgeknipte draadjes, dit als workshop cadeau te doen. Nu dus nog geen foto, maar die houden jullie nog te goed!

13133317_1007997959253556_1381832595670870018_n

Niet de beste foto ooit, maar dit is het eindresultaat geworden. Een hele fijne deken om te haken! Ik heb er ongeveer vijf maanden over gedaan om hem helemaal te haken, hoewel er ook perioden zijn geweest dat ik hem even weggelegd heb of er minder aan gedaan heb. Ik was aangenaam verrast door het garen (Caron Simply Soft). Het haakt heerlijk weg, en door de grote naald (maat 5), krijg je flink wat volume!

Mix ’n Match cal

Het bovengenoemde garen beviel zo goed dat ik er nog een deken mee ben gaan maken. De Mix ’n Match cal van Jolanda en Naomi.

mix n match

Met voor mijn doen out-of-the box kleuren. Vooral het groen vond ik erg spannend, maar door het verloop van het patroon komt het erg mooi uit! Mijn rand ik niet helemaal recht en als je goed kijkt, loopt de deken ook iets naar binnen, maar ik gok erop dat dit rechttrekt als over een paar maanden de rand er omheen komt. Ik loop iets achter, ik ben nu bij week 15, terwijl gisteren week 19 online gekomen is. Maar ik haak stug door en ik hoop dat ik deze week of volgende week weer bij ben!

Scheepjes Cal

Ik heb vorige week netjes mijn huiswerk afgemaakt en ook de vierkantjes van week 1 zijn af. Ik vroeg vanochtend voor ik naar mijn werk ging aan manlief of hij de foto’s wilde maken, onder andere van de vierkantjes die op de blokspanner zitten (daar bewaar ik mijn blokken). En hij is goed opgevoed, dus deed hij dat netjes… Tsja, had ik maar duidelijker moeten zijn 🙂

blokspanner

Toen ik thuis was, heeft hij toch nog maar een duidelijkere foto gemaakt, waarop ook het resultaat te zien is.

scheepjes

het donkerrode blokje was een pijnpuntje deze week. Maar ik heb hem nu op naald 5 gehaakt en hij is precies even groot als de andere blokken. De twee blokken die ik eerder haakte (op maat 4 en maat 4,5) waren te klein. Ik probeer eerst of ik met mijn wol uitkom om nog drie blokken te haken op maat 5, anders moet ik er een uithalen. Maar tot nu toe kwam ik ruim uit met 1 bol!

Het blauwe blokje is het patroon van deze week. Ik moet nog even flink haken om het huiswerk af te krijgen voor deze week, woensdag komt het nieuwe patroon, maar dat komt vast goed!

Deze week is iets rustiger dan afgelopen week, dus meer tijd om te haken. Ik moet nog twee hexagons haken van de stylecraft cal (zie update 1 en update 2), voordat dinsdag het nieuwe “huiswerk” online komt. Daarnaast was ik, geïnspireerd door mijn wishlist update, bijna begonnen aan een mochilla tas, dus wellicht kan ik deze week de verleiding niet weerstaan… Volgende week meer!

 

Een gedachte over “Update 3 – back to normal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s