Update 4 – Oops, I did it again

Gelukkig was deze week een iets rustigere week dan de vorige. Deze week stond in het teken van bijhaken…. en iets nieuws beginnen (ik had het nog zo gezegd… ik doe het niet). Kijk je mee?

Stylecraft-Cal

Deze week zou een nieuw patroontje online komen van de cal geïnspireerd op Frida Kahlo. Ik had hier vorige week niet aan gewerkt, dus ik moest de laatste twee gekleurde hexagons nog maken. Niet helemaal gelukt voor het huiswerk van dinsdag online kwam, maar ze zijn af hoor.

stylecraft 2

Ik zou in theorie al een gedeelte aan elkaar kunnen zetten (de gekleurde vlakken komen aan de roze met de witte bloem (overigens niet in de vorm waarin ze nu liggen), maar ik denk dat ik nog een patroontje wacht, zodat ik in een keer door kan.

Scheepjes – Dance on the beach

Ook hier heb ik flink bijgehaakt. Hoewel het patroontje van vorige week niet zo moeilijk was al die van deze week, is het niet mijn favoriet. Ik weet niet waar het aan ligt, want het resultaat vind ik prachtig… Misschien heb ik in de Lily-pondcal al iets te veel golven gehaakt…

scheepjes 2 - totaa

Wel ben ik inmiddels bij met week 1 (de roze), 2 (de rode) en 3 (de oranje). Het begint al een hele deken te worden hè? Er komen nog een aantal rood-tinten bij en het rood en het blauw komen nog een keer terug in een ander patroon. Ik kijk er naar uit :-). Eén rood vierkantje viel wat kleiner uit, doordat ik in het begin even moest zoeken naar de juiste haaknaald. Ik heb besloten om het voor nu zo te laten en erop te gokken dat het bijtrekt met het aan elkaar haken. Mocht ik na het tweede rode patroon nog veel garen over hebben, maak ik hem misschien toch nog overnieuw. Het patroontje van deze week vind ik simpel, maar heel mooi. Het stellen meeuwenpootjes op het strand voor.

Ik ben er alleen niet helemaal zeker van dat ik hem goed heb gedaan. Bij andere blokjes die ik zie, zijn de steken veel duidelijker. Dit komt misschien ook wel door het soort garen, ik verwacht dat je het bij katoen veel beter zou zien. Ik ga deze week nog maar eens goed naar de tutorial kijken of ik hem duidelijker kan krijgen…

Haakrol Wieke van Keulen

Oeps… Ik zou niet aan iets nieuws beginnen weten jullie nog… Mislukt! Maar ik moest echt plaats maken in mijn wolkastje… Herkennen jullie dat, medehaaksters… Garen overal door het huis? Zelfs in het handschoenenkastje van mijn auto ligt een verdwaald bolletje zag ik vandeweek…

Zoals ik jullie al eerder vertelde in de Wishlist-update, wilde ik graag de haakrol van Wieke van Keulen gaan haken. Ik zocht deze week een aantal bolletjes katoen bij elkaar in regenboogkleuren en dit werd het resultaat.

image

Inmiddels zijn drie bolletjes opgehaakt en ben ik aangeland bij de 12e steek. Iedere steek wordt een aantal toeren herhaald, en daardoor ontstaat een leuk, speels effect.

Zoals jullie zien zijn de randen wel een beetje schots en scheef. Ik had eigenlijk op sommige stukken van maat haaknaald moeten wisselen, maar ik ben er nooit zo goed in om stukken uit te halen. Ik weet nog niet wat het uiteindelijke doel wordt.. Misschien maar gewoon plaats maken en nieuwe steken leren. Naast deze rol, met vooral dichte steken, is er ook nog een rol met open steken. Dit krijgt meer een kant-effect. Misschien maak ik die er later nog wel aan!

Dat was hem weer voor deze week. Volgende week hebben we niks raars op het programma staan. Ik ben wel van plan om vandaag of maandag mijn wolvoorraad op te ruimen. Even kritisch kijken naar wat er in de kast beneden blijft en wat er naar zolder kan. Waarschijnlijk maak ik dan ook gelijk een update over mijn yarnstash. Deze zal woensdag online komen, dus kom dan vooral terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s