Yarnstash

Zoals beloofd hierbij een update over mijn yarnstash… nou ja, een gedeelte dan. Op zolder heb ik ook nog een aantal grote bakken met garen, wat ik op dit moment niet gebruik, of niet zo mooi vind. Het garen voor mijn projecten waar ik op dit moment mee bezig ben, bewaar ik in een ander kastje, naast de bank… een soort daily stash. Ik heb net flink opgeruimd en weer veel bolletjes (met name katoen), naar zolder verplaatst. Ik ben op dit moment met name bezig met dekens en grote projecten, en deze katoen gebruik ik om knuffels te haken. Als ik hier weer mee wil beginnen, verplaats ik weer een deel van zolder naar beneden, zodat mijn kast niet overvol raakt.

kast

Dit is hem dan.. mijn holy grail. Wat er bovenop de kast staat verschilt van tijd tot tijd. Op dit moment zijn het alle kaarten die we voor onze bruiloft hebben gekregen. Het kastje is van de Ikea en heeft vier laden. Twee lage en twee diepe. Ik zal la voor la met jullie doornemen.

Lade 1:

la 1

In deze lade zit een doosje met reservehaaknaalden, veiligheidsoogjes, een toerenteller, stopnaalden en meer van dat soort klein spul. Daarnaast bewaar ik hier de volgende garens

Scheepjes – Stone Washed

la 1 scheepjes

 

Aantal meters per bol: 130 (50 gram)

Haaknaald: 3/3,5

Samenstelling: 78% katoen, 22% acryl

Ik ben gek op garen met een denim-uitstraling, maar uiteindelijk heb ik er nog nooit iets mee gehaakt. Ik kocht heel lang geleden deze drie bolletjes om het garen uit te proberen, ik ben alleen tot nu toe nog geen goede projectjes tegengekomen.

Made by me – Stone

la 1 action

Aantal meters per bol: 150 (100 gram)

Haaknaald: 5

Samenstelling: 70% katoen, 30% acryl

Bij de action kwam ik dit garen tegen met dezelfde look als het scheepjesgaren, maar een stuk voordeliger. Ideeën voor projecten zijn welkom :-).

Made by me – kleine bolletjes

la 1 klein

Aantal meters per bol: 25 (10 gram)

Haaknaald: 2,5/3

Samenstelling: 100% katoen

Deze kleine bolletjes zijn heel fijn als je maar een klein beetje nodig hebt van een kleur, voor bijvoorbeeld een amigurumi.De worden verkocht per 10 stuks bij de action in verschillende kleuren.

Lade 2:

la 2

Deze lade bevat de restjes van mijn lily-pondcal, er is nog aardig wat over zoals je ziet.

caron

Caron Simply Soft

Aantal meter op een bol: 288 meter (170 gram)

Haaknaald: 5

Samenstelling: 100% acryl

Genoeg om nog een (klein) project mee te maken. Het lichtblauwe garen vooraan, is niet gebruikt in de lily-pond, maar vind ik er wel bij passen. Even goed nadenken wat dit gaat worden dus.

Lade 3

la 3

In deze lade ligt alleen made-by-me-garen.

Made by me – Soft

la 3 soft

Aantal meters per bol: 100 meter (50 gram)

Haaknaald: 3,5/4,5

Samenstelling: 50% acryl, 50% katoen

Made by me – Glittergaren

la 3 glitter

Aantal meters per bol: 125 (50 gram)

Haaknaald: 2,5/3,5

Samenstelling: 97% katoen, 3% polyester

Dit garen is prachtig als je iets meer diepte in je project wilt brengen. Ik heb hem gebruikt in mijn pixeldeken (waarover binnenkort meer). Ze glitteren heel mooi, maar niet te opvallend.

Made by me – Chunky yarn

la 3 chunky

Aantal meters per bol: 60 (100 gram)

Haaknaald: 8

Samenstelling: 50% acryl, 50% katoen

Fenna

la 4 fenna

Aantal meters per bol: 240 (100 gram)

Haaknaald: 4/4,5

Samenstelling: 100% acryl

Misschien wel het mooiste en meest begeerde haakgaren. Fenna (te koop bij Wibra) heeft een prachtig kleurverloop en is ook nog best voordelig. Helaas moet je er op tijd bij zijn, want als het garen binnen is, is het binnen no time uitverkocht.

Limited by Wolcafé

la 4 langzaam verloop

Aantal meters op een bol: 825 (225 gram)

Haaknaald: 4/4,5

Samenstelling: 100% katoen

Last but not least, dit mooie langzaam-verloopgaren van Wolcafé. Ik wilde deze eigenlijk gebruiken om een stola te haken voor onze bruiloft (ons thema was paars met wit), maar daarvoor kwam dit garen te laat binnen. Nu nog even goed zoeken naar een nieuw project dus!

Dit was hem dan, voor de verandering een keer op maandag, dat kwam beter uit dan op woensdag. Zaterdag komt er weer gewoon een update online van deze week. Hopelijk zie ik je dan!

Een gedachte over “Yarnstash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s