Update 6 – een week vol hartjes

Deze week stond in het thema van hartjes. Ik maakte mijn gebreide hartje af en zowel in de stylecraft-cal als in de scheepjescal kwamen hartjes voor. Daarnaast bezocht ik deze week met mijn schoonmoeder en mijn man (die ging natuurlijk alleen mee om mij in toom te houden) het inspiratiecentrum van wolplein… en daar kon ik natuurlijk niet met lege handen weggaan. Kijk je mee?

Dance on the beach – scheepjescal

Jongens… ik ben bij! We waren vorige week precies halverwege de cal en inmiddels heb ik de twee weken die ik gemist had toen we op vakantie waren bijgehaakt. Het begint al ergens op te lijken, hè? Ik heb het patroontje van afgelopen week (de c2c-stitch, het gele patroontje) in de verkeerde kleur gehaakt. Ik kwam hier pas maandag achter en besloot het zo te laten… Mijn eigen touch aan de deken.

scheepjescal totaal

Heb je hem al gespot? Het patroontje van deze week (en de verdwaalde voet die op de foto staat 😉 ).. Een hartje in de bobbelsteek. In combinatie met de vasten waarin de rest van het vierkantje gehaakt is, springt het hartje er echt uit! In het echt is de kleur nog iets meer bordeaux dan op de foto. Een van mijn lievelingskleuren :-).

scheepjes week 6

Stylecraft cal

Ook in de stylecraft-cal kwam een patroontje waarin een hartje centraal stond, maar iets subtieler dan het voorgaande blokje. De patroontjes worden steeds mooier! Je moet even goed kijken, maar de blaadjes van de bloem van deze week vormen een hartje.

stylecraft week 5

Ik haakte deze week ook al een stuk van de deken aan elkaar. Ik moet van deel 1 en twee (de roze en blauwe achthoeken) nog wel een deel bijhaken, dus ik kon hem nog niet helemaal aan elkaar haken. Dit is het resultaat tot nu toe!

stylecraft totaal

Zo leuk dat de zwarte vierkantjes op het eerste gezicht allemaal hetzelfde lijken, maar als je beter kijkt toch enorm verschillen!

Rowan-kal

Ik breide deze week mijn hartje af.

hart brei

Uitdaging: Zoek de fout ;-). Er zitten een paar kleine foutjes in mijn werk, maar voor een eerste keer… niet slecht toch? Ik heb nog 7,5 bolletje over, dus misschien komen er meer blokjes. Ik hou jullie up to date!

Mix ’n Match cal

Ik kwam afgelopen week foam puzzelstukken tegen bij de action. Ik besloot ze mee te nemen om te gebruiken voor het blocken van hele dekens. Ik heb namelijk wel een granny-blokspanner, maar daarop is de grootste maat 30 bij 30 centimeter. Dit moest ik natuurlijk gelijk uitproberen en zoals jullie weten, was ik niet helemaal tevreden over mijn mix ’n match cal van Jolanda en Naomi. Ik pakte er veeeeel punaises bij en ging aan de slag. Ik durf hem er nog niet zo goed af te halen, maar zo opgeprikt ziet hij er al beter uit!

mix n match

Dendennis viert feest!

Zoals jullie in het begin van de post al lazen, bracht ik een bezoekje aan wolplein. Gek genoeg was ik nog nooit in het inspiratiecentrum geweest, terwijl mijn schoonouders in Zaltbommel wonen en ik de eerste vier jaar van onze relatie heen en weer gependeld heb naar Bommel. Maar het moest er natuurlijk een keer van komen. Ik mocht een boek uitzoeken voor de boekenweek. Dat is een traditie van mijn ouders, ieder jaar met (vroeger kinder-)boekenweek mogen mijn broertje en ik een boek uitzoeken. Dat kon natuurlijk niet anders dan een haakboek worden! Het werd DenDennis viert feest! Hoewel ik niet echt een amigurumihaakster ben, vond ik deze té leuk! Ik kon de winkel natuurlijk niet verlaten zonder de materialen voor één van de knuffels en dat moest natuurlijk Dendennis zelf worden! Dat was nog wel een uitdaging hoor, haken met zulke harige (letterlijk) wol. Maar ik vind het aardig gelukt.

 

Ziet er wel een beetje creepy uit he, alleen zo’n hoofd! Hopelijk is hij volgende week wat minder eng, zijn lijfje heb ik namelijk bijna af!

Dat was hem weer voor deze week. Best een lange update geworden! Aanstaande woensdag komt er een artikel online over de kerstdeken van repeatcrafterme die ik gehaakt heb afgelopen jaar. Daarnaast ga ik proberen voortaan iedere week op zowel woensdag als zaterdag te uploaden. Zaterdag zal er een gewone update online komen en op woensdag een ander artikel. Tot snel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s