Update 7 -Wat een gepriegel!

Hier is hij dan toch! Update zeven liet door omstandigheden even op zich wachten, maar beloofd is beloofd. Ik had afgelopen week een drukke week, waardoor ik niet zoveel heb kunnen haken. Het begint drukker te worden in de Efteling en daarnaast heb ik mijn studie weer opgepakt. Ik ging afgelopen week verder aan de scheepjes-cal, de mix’n matchdeken en Dennis begint vorm te krijgen! Kijk je mee?

Scheepjes-cal

Deze week een hele bekende steek, namelijk de wafelsteek. Hoe vaak ik hem ook voorbij had zien komen, zelf had ik hem nog nooit gehaakt. Daar kwam deze week verandering in, wat een fijne steek om te haken zeg! Weinig moeite, groot effect. Het was in het begin even zoeken naar de juiste maat haaknaald, maar toen deze eenmaal gevonden was, ging het als een speer. Ik heb dan ook al drie lapjes af (voor de oplettende kijker, het derde lapje zat op mijn grannyblokspanner). Dit is ook een superleuke steek voor een babydekentje!

wafelsteek

Inmiddels ligt de hele tafel vol met lapjes als ik ze allemaal op de foto wil krijgen! Dat moet ook wel, want na deze week zijn er nog maar vier weken met patronen. Daarna volgt er nog een week om de blokjes aan elkaar te haken en een week om de rand te haken. Daarna is de deken alweer af en kan ik er een goede bestemming voor gaan zoeken!

scheepjes totaal

Mix ’n Match cal

Deze week vond ik weer de moed om verder te gaan aan mijn mix ’n match cal. Het blokken heeft wel iets geholpen, maar hij trekt nog steeds heel erg naar binnen. Ik gok er nu op dat dat met de rand goed gaat komen! Hij lijkt op de foto wel schever dan in het echt. Ik kreeg hem niet heel goed op de foto.

mixnmatch totaal

Ik moest deze week even goed nadenken over het kleurenschema. Ik ben aangekomen bij het midden van de deken en daar is het subpatroon (de stukken tussen de witte granny-stripes) net anders opgebouwd. Ik besloot het paars iets meer terug te laten komen. Ik weet nog niet zeker of ik er blij mee ben, maar dat zie ik pas als ik een stukje verder ben.

mixnmatch week

Pfoeh, de laatste toer met de bloemetjes is een pittige. De bloemetjes zijn niet op de deken genaaid, maar ingehaakt. En dat is een beetje een rotwerkje omdat je iedere keer je hele deken moet draaien. Ik raak elke keer in de knoop met mijn draden, maar ik ben op drie kwart. Daarna is het weer meters maken. Ik loop nog drie weken achter, maar binnenkort is er een zomerstop van drie weken, dus ik kom wel bij :-).

Dendennis viert feest!

Over gepriegel gesproken, ik maakte deze week een voetje van Dennis en dat is ook een secuur werkje! Alle tenen zijn los gehaakt en daarna op de voet genaaid. Nu moet ik 18 vasten oppakken om het been te haken, maar dat wil nog niet zo lukken. Ik ga er deze week eens even goed voor zitten!

dendennis voet Ook maakte ik deze week het lijfje. Hij ziet er nog een beetje gek uit nu, maar dat komt hopelijk deze weke goed!

dendennis lijf

Dat was hem voor deze week! Zoals ik al zei, het is geen hele grote update, maar soms komt het leven even tussendoor. Deze week heb ik denk ik ook niet zo heel veel tijd, maar langzaamaan is ook vooruit! Woensdag zal er een shoplog online komen. Het vakantiegeld was binnen en ik kon me natuurlijk niet inhouden (shame on me…). ik kan alvast verklappen dat het twee (ja, twee..) projecten van mijn wishlist zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s