Update 14 – Maar, er was meer

Vandaag weer een gewone, ouderwetse update. Nu mijn scheepjesdeken af is en op het logeerbed ligt te pronken, werd het weer tijd om aan mijn andere projecten verder te werken. Niet zo’n uitgebreide update deze week, omdat ik een deel van de week nog bezig was met mijn scheepjesdeken, maar ik werkte toch aan drie projecten. Kijk je mee?

Scheepjescal 2014

Tsja, het zou wel raar zijn als er nu ineens geen scheepjes meer voor zou komen in de update. Ik haakte verder aan mijn scheepjescal van 2014. Heerlijk om weer even met katoen te haken. Waar ik vroeger een hekel had aan het haken met iets anders dan katoen, is dat door mijn laatste projecten wel anders geworden en ben ik er van overtuigd dat ook acryl of wol heerlijk haakt, maar katoen blijft toch wel mijn favoriet. Ik hou ook van de uitstraling van katoen, de zichtbare steken…

scheepjes 2014

Het blauwe en het roze vierkantje kwamen er deze week bij. Ik heb nu zes van de tien patronen gehaakt. Ik wil eerst alle patronen 1 keer haken, zodat ik de kleuren goed af kan stemmen. Daarna kan ik dan de andere patronen haken, en misschien ook al een deel aan elkaar zetten.

Stylecraft cal

Bij mijn stylecraftcal behaalde ik ook een mijlpaal. Alle blokken die ik tot nu toe haakte zitten aan elkaar.

stylecraft

Ik ben niet helemaal tevreden over hoe de bloem in het blauwe patroon tot uiting komt. Op foto’s van andere dekens via facebook, hebben de blaadjes een veel mooiere vorm en zie je ze ook veel beter. Waar het aan ligt, geen idee… misschien toch aan het garen, of aan mijn hand van haken. Ik heb het patroon gewoon gevolgd zoals het er staat, dus dat is het probleem in ieder geval niet.

DenDennis

Ik haakte nog een klein stukje aan Dennis, namelijk zijn andere schoen.

dennis

De foto is een beetje gemeen, want hij heeft nog geen voet aan been aan de rechterkant. Ik hoop hem deze week af te krijgen, zodat ik hem volgende week aan jullie kan showen. Het is niet veel meer wat er gehaakt moet worden, maar het is wel priegelwerk. Ik zie daar altijd een beetje tegenop, terwijl het zo op mijn haaknaald staat als ik eenmaal bezig ben.

Kom dus zeker kijken volgende week of ik me aan mijn voornemen gehouden heb! Morgen komt er weer een gastblog van Diana online en woensdag zal er een tag online komen, ingevuld door Diana en mij. Leuk om je dan weer te zien!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s