Update 15 – DenDennis is af!

Deze week hield ik me een keer wel aan mijn voornemens :-). Ik maakte DenDennis af, en bestelde gelijk garen voor de volgende drie knuffels uit het boek. Daarnaast pakte ik een oud project op, en begon aan mijn mochilla-tas. Kijk je mee?

Dendennis

Waar Dennis vorige week bijna af was, haakte ik deze week (letterlijk) de laatste hand aan Dennis. Even een overzichtje van de vorderingen:

En dan.. Het resultaat! Ik vind hem echt heel leuk geworden. Ik ben altijd bang dat ik knuffels niet zo van de haaknaald krijg als ze in het boekje staan, maar bij Dennis is dat zeker gelukt!

Dennis komt terug in ieder boek van DenDennis, hij heeft alleen iedere keer een andere outfit! Nu hoor ik je al vragen of er nog meer knuffels  komen.. Het antwoord is ja!

Feestvarken

Ik heb de smaak te pakken en begon gelijk met de volgende amigurumi begonnen.. Het Feestvarken. Naast dat ik de knuffels heel leuk vind, is het boek ook supergrappig geschreven. De namen van de knuffels zijn hilarisch (na het feestvarken, komen ook de partypooper, de PAKezel en de ouwe taart nog aan bod), daar wordt je toch vrolijk van! Daarnaast staat er bij ieder knuffel een klein verhaaltje wat je eventueel aan je kinderen voor zou kunnen lezen met de knuffel erbij. Supertof bedacht!

feestvarken

Het lijkt al best wel op een varken he! Zoals je ziet, is deze niet zo uitgebreid als DenDennis en haakt ook lekker snel weg. Het oog is groter dan aangegeven stond in het boekje, maar ik had even geen andere, en ik vind dit ook wel wat hebben eigenlijk!

Scheepjescal 2014

scheepjes

Ik was even in de war van de week. Ik zou zweren dat ik een kleur tekort kwam om ieder patroontje met een andere kleur te haken.. Toen ik de kleuren die ik niet gebruikt had bij elkaar legde, kwam het precies uit…. ik snapte er niks van, totdat ik de foto ging maken.. De donkerroze kleur heb ik voor twee patroontjes gebruikt, hoezo, ik kijk met mijn neus.. Dat wordt dus uithalen en een nieuw kleurtje bijhalen. Het tiende patroontje staat op mijn haaknaald en is donkerpaars, dus ik denk dat er of lichtgroen of felpaars bij gaat komen. Wat vinden jullie? (Overigens ligt dit niet aan het pakket, want dat gaat er vanuit dat je meerdere kleuren per blokje gebruikt, en dan kom je prima uit met het geleverde garen!)

Mandala Madness

Kennen jullie deze nog? Ik heb er een tijdje niet aan gewerkt omdat ik bezig was met de scheepjesdeken van 2016. Maar nu die af is, is deze weer tevoorschijn gekomen.

Ik ben nog steeds blij met mijn kleurtjes, lekker fleurig is hij he!

Mochilla tas

En nog een nieuw project.. Ik begon aan de mochilla-tas, waar ik vorige week het garen voor kocht. Maar ik loop weer tegen hetzelfde probleem aan als altijd als ik zo’n tas probeer, je ziet de meeloopdraden heel goed zitten.

mochilla doorschijnen

Nu ben ik natuurlijk zelf zo eigenwijs om wéér voor zwart te kiezen, en niet voor een kleur waar het minder opvalt, maar die felle kleurtjes komen zo mooi uit bij het zwart. Zijn er onder mijn lezers ervaren mochilla/tapestryhakers die mij de oplossing hiervoor kunnen geven? Ik weet dat het ook wel eens wil helpen om alleen in de achterste lus te haken, maar dan vond ik mijn bodem niet sterk genoeg worden..

mochilla totaalmochilla werkwijze

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het niet enorm storend vind… Ik vind het ook wel vrolijk, die “confetti” door het zwart heen.. Wat vinden jullie?

Dat was hem dan voor deze week.. Best een flinke update geworden! Ik heb toch meer gehaakt dan ik dacht! Volgende week ga ik gewoon verder waar ik gebleven ben, dus hopelijk zie ik je dan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s