Update 16 – Het roer om en iets nieuws onder de zon

Ik heb deze week schrikbarend weinig gehaakt. Ik begon deze week met sporten en afvallen, dus ik was veel in de sportschool te vinden, naast mijn werk. En de momenten dat ik daar niet was, had ik te veel spierpijn in mijn armen om mijn haakwerk vast te houden. Het was zelfs zo dat ik op donderdag dacht… oei, ik moet wel even haken, want anders heb ik niks voor in m’n update. Een kleine update dus, maar wel met de onthulling van een nieuw project…

Scheepjes 2014

Ik haakte 1 vierkantje af, ik heb nu alle vierkanten een keer gehaakt, dus ik kan gaan stoeien met de volgorde waarin ik ze weg moet leggen. Natuurlijk moet ik 1 van de roze vierkantjes nog opnieuw haken in een andere kleur, maar ik ben er nog niet uit welke kleur en welk vierkantje.

scheepjes 14

Mandala Madness

Ik haakte ook anderhalve toer aan de mandala madness cal. Het begint al best een project te worden… ik ben ruim twintig minuten bezig met 1 toer, en dan te bedenken dat hij nog veel groter wordt, en ik nog niet eens op een kwart van de totale breedte ben.

Mystery blanket

Al een paar weken geleden bestelde ik een pakket voor de mystery blanket van de breiclub. Dit is een cal of kal, die een beetje anders is dan de andere cals die ik tot nu toe gedaan heb. Het is namelijk echt een mystery… Je hebt alleen een sneak preview van de kleurencombinaties waar je uit kunt kiezen. Het thema is earth, wind & fire.. genaamd naar de drie kleurencombinaties die je kunt kiezen. Daarnaast kun je kiezen voor twee afmetingen en daardoor ook twee prijzen van je deken, en kun je kiezen of je de deken wilt gaan breien of haken. Een hoop te kiezen dus.

Ik heb (verrassend genoeg) gekozen voor de grote haakdeken in de kleur fire. Hoewel ik de andere twee kleurencombinaties ook heel mooi vind, ligt mijn hart toch nog steeds bij de rood en roze tinten. Ik heb wel even getwijfeld of ik de deken niet wilde gaan breien, maar ik wil eerst nog wat meer ervaring opdoen. Ik ben heel benieuwd naar de patronen… Dit is de eerste keer dat ik meedoe aan een echte mystery cal, waarin ik dus vantevoren niet weet hoe de deken er uit komt te zien… best spannend! Ik vind het ook erg leuk datje vantevoren niet weer wat voor garen je in de doos krijgt. Een mooie kans om nieuwe merken en soorten uit te proberen, waar ik normaal niet zo snel mee zou haken. Als je geïnspireerd bent, of wat meer informatie op wilt zoeken, kun je kijken op deze site. Er zijn niet zo heel veel plekken meer over, dus ik zou zeker een kijkje nemen.

Volgende week hoop ik weer iets meer te kunnen laten zien. Ik bedacht vanochtend onder de douche een oplossing voor mijn mochila-tas… Ik ga in plaats van drie meeloopdraden in de eerstvolgende regenboogkleuren, twee zwarte meeloopdraden en een contrasterende kleur gebruiken… Stom dat ik daar niet eerder aan gedacht heb! Ik ben benieuwd of het confetti-effect dan minder wordt… Je ziet het volgende week, maar eerst komt er morgen een blog online van Diana. Hopelijk zie ik je dan!

 

 

 

Een gedachte over “Update 16 – Het roer om en iets nieuws onder de zon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s