Gastblog Diana van Eynde – From Paris with love

Je gaat een weekend weg. Je partner heeft je namelijk verrast. Je weet alleen niet waar jullie heen gaan. Alles moet nog een verrassing blijven. Ook de vraag of het een lange of korte reis is wordt niet beantwoord. Wat doe je dan? Neem je je haakspullen mee of laat je ze thuis met het idee: die heb ik toch niet nodig. Ik deed het laatste. Wat volgde was een 7 uur durende busreis naar Parijs. En lief, die lag lekker naast me te slapen.

Een mooi moment om de schade van het niet-haken in te halen, was die reis geweest. Niet dus. Ik had gelukkig wel 2 fysieke boeken en een e-reader bij me, dus ik heb me niet verveeld, maar het was een prachtig moment geweest om gewoon even wat tijd aan mijn hobby te besteden.

ereader

Want tijd, daar ontbreekt het me de laatste tijd enorm aan. Er wacht veel werk op me en ook familie en vrienden en vriendinnen willen me zo nu en dan nog eens zien. Hetgeen dat dan blijft liggen, is mijn haakwerk. Ik praat er wel over en ik denk er ook aan, maar echt actie ondernemen komt er niet van.

Tristan

Toch is het me gelukt om Tristan bijna helemaal af te haken. Deze amigurumi is dan ook niet zo heel erg groot en eigenlijk niet erg moeilijk om te maken. Ik ben wel een beetje eigenwijs geweest en heb de beschreven granulaatkorrels vervangen door poppenvulling. Vind ik veel beter en ook nu is het een leuk popje aan het worden.

Handje haken

Het enige dat erg lastig was, was het haken van vingertjes aan het handje. Sowieso begreep ik niet helemaal wat het patroon bedoelde, maar ik denk dat ik de instructie goed uitgevoerd heb. Toch heeft mijn Tristan niet zulke duidelijke vingers als de Tristan op de foto. Nu snap ik best dat patroontjes soms iets anders uit de naald komen, maar de vingertjes vond ik ze schattig. Ik heb nog op YouTube naar een filmpje gezocht, maar daar vond ik ook niks. Ach, wat maakt het uit, ik hou toch wel van mijn lieve groene kikker!

tristan

Review: Schachenmayr SMC Miracle, kleur 00070

Natuurlijk gebruikte ik ook de afgelopen twee weken weer een nieuw garen. Een mooi groen garen met een zilverdraadje erdoorheen. Erg mooi om te zien en de prijs was er ook wel naar. Ik hoopte dus maar dat het mooi zou uitpakken en fijn zou haken. Doordat naald 3,5 wordt geadviseerd en ik met 3 haak, was ik wel wat huiverig om met dit garen te beginnen. Iets wat echt niet nodig was. Het garen haakt superfijn en geeft een mooi effect. Ik heb straks nog aardig wat over, dus dat ga ik bewaren voor een speciaal project. Met Schachenmayr SMC Miracle heb ik er dus weer een nieuw favoriet merk bij.

tristan 6

Ik kon het niet laten

Ik had me nog zo voorgenomen niet meer de Simply Haken te kopen, omdat ik er toch nooit een patroon uit haal. En nu stond ik in de winkel en wat bleef er in mijn mandje plakken? Inderdaad, de nieuwste Simply Haken. Ik heb me al lekker zitten maken op de vele weer prachtige patronen, maar ik weet nu al dat het nog een eeuwigheid duurt voor ik eraan begin. Ach, hebben we in ieder geval de collectie magazines nog steeds compleet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s