Mijn haakboeken + wishlist

Toen ik afgelopen week mijn boekenkast aan het opruimen was, ontdekte ik dat ik toch al best wat haakboeken verzameld heb. De meeste komen van de boekenvoordeel, daar liggen regelmatig haakboeken voor een niet te hoge prijs… Hier verkopen ze trouwens ook pingouin garen, eigenlijk is daar altijd de actie 2e voor de halve prijs. De moeite waard om eens te kijken als je in de buurt bent! Ik neem je mee door mijn boeken, en bespreek ook nog even welke boeken er op mijn wishlist staan…

Alle prijzen die bij de boeken staan zijn gebaseerd op de prijzen van bol.com. Sommige boeken zijn helaas niet meer verkrijgbaar, dat zijn de boeken waar geen prijs bij staat!

boeken

Dendennis viert feest – DenDennis

Prijs: €14,95

dendennis viert feest

DenDennis kennen jullie inmiddels wel, maar ik geloof dat jullie het boek zelf nog niet gezien hebben. In dit boek staan 14 amigurumi-patronen.

dendennis

De patronen zijn niet de makkelijkste, maar wel erg duidelijk beschreven. En ik ben verliefd op de stijl van haken van DenDennis… Meestal staan er maar 1 of 2 patronen in een boek die me echt kunnen bekoren, maar eigenlijk vind ik alle knuffels uit dit boek leuk… DenDennis heb ik jullie al uitgebreid laten zien, en vandaag haakte ik ook het feestvarken af..

Ik ben van plan op termijn alle patronen uit dit boek te haken, welke is jullie favoriet?

Je eigen kerststal haken – Christel Krukkert

Prijs: 12,95

kerststal 2

In dit boek staan 17 patronen, die samen je eigen kerststal vormen.

kerststal boek

Dit is een nieuw project voor jullie, deze lag namelijk bij mijn “geheime” voorraad op zolder. Ik heb al een aantal knuffels (half) gehaakt uit dit boek. Dit was dan ook mijn eerste haakboek, ik kocht hem denk ik twee jaar geleden. Ik haakte de ezel, Maria, Jezus, een halve kribbe, een halve kameel en een halve Josef… Ook toen was ik niet van het afmaken van projecten, dat zien jullie wel! De ezel is toch wel een favoriet van me.. Hij is niet helemaal goed in elkaar gezet, waardoor hij een beetje sullig is, maar dat maakt hem juist leuk. Hij doet me een beetje denken aan Iejoor van Winnie the pooh.

ezel schattig

Dit was mijn eerste amigurumi… Dat kun je ook wel zien, ik wist nog niet goed hoe je draadjes weg moest werken, waardoor enkele draadjes los zijn geraakt.

kerststal

Dit zijn de knuffels die ik tot nu toe haakte. De kameel heeft nog geen achterpoten, Josef heeft geen linkerarm en de kribbe is een beetje een mislukt projectje geworden, maar toch vind ik het wel een leuk stel bij elkaar zo.

josef en maria

Vreemd toch, dat je hand van haken zo kan verschillen… Hetzelfde garen, dezelfde haaknaald, alleen een maand of vier na elkaar gehaakt. Het scheelt zo’n vijf centimeter.

De haakbijbel

Prijs: €9,95

haakbijbel

Bij veel mensen is dit een favoriet, maar ik heb er helemaal niks mee. Ik heb het boek denk ik 1 keer ingekeken, maar verder heb ik er niks mee gedaan. Ik kan me goed voorstellen dat het boek bruikbaar is als je nog maar net haakt, of als je zelf patronen ontwerpt, maar dit is op mij allebei niet van toepassing. haakbijbel goed

In dit boek staan 185 verschillende haaksteken, met uitleg erbij.

Amigurumi sprookjes – Tessa van Riet-Ernst

Prijs – €9,99

sprookjes 3

Als medewerker van de Efteling, kan dit boek natuurlijk niet ontbreken in mijn collectie. Ik heb nog niets uit dit boek gehaakt, maar het staat zeker nog op mijn lijstje.

sprookjes goed

In dit boek staan patronen van acht sprookjes. Vinden jullie Assepoester en Sneeuwwitje net zo schattig als ik?

De volgende twee boeken heb ik in een opwelling gekocht en staan redelijk onderaan mijn lijstje om iets uit te haken (want nog zoveel projecten…)

Gehaakte wilde dieren – Vanessa Mooncie

Kleine knuffels een aapjes haken – Christel Krukkert

Prijs: €9,95

 

Wishlist

Uiteraard staan er ook nog een aantal boeken op mijn wishlist… Ik heb er namelijk nog niet genoeg ;-).

Amigurumi Circus

Prijs: €15,99

amigurumi-circus

Dit boek staat met stip op 1 in mijn wishlist… Wat een geweldige patronen staan hierin! Ik vind de clown geweldig, maar het nijlpaard en de circusdirecteur en de olifant… eigenlijk allemaal :-D. Het boek komt op 28 Augustus uit in het Nederlands en ik vrees dat jullie hem dan snel in mijn wekelijkse updates terug zullen zien!

Gehaakte lappenpoppen – Sasha Blase van Wagtendonk

€12,99

gehaakte lappenpoppen

Dit is de nieuwste trend in haakland. Op mijn facebook zie ik steeds vaker deze schattige lappenpoppen voorbij komen. In het begin had ik er niet zoveel mee, maar hoe meer ik er zie, hoe leuker ik ze vind. Wellicht komen deze dus ook nog terug in mijn updates.

Pff, het is best een lang artikel geworden met lekker veel foto’s. Stiekem zagen jullie natuurlijk al een preview van de update van zaterdag. Het feestvarken zal daar uitgebreider voorbij komen, daarnaast bespreek ik de andere projecten waar ik deze week aan haakte. Zie ik je dan weer?

Een gedachte over “Mijn haakboeken + wishlist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s