Update 17 – Veel kleine stapjes

Afgelopen week haakte ik aan veel projecten, maar allemaal maar een klein beetje. Daardoor staat er wel een lekker lange update klaar voor jullie. Ik haakte het Feestvarken af (wat is hij leuk geworden), ging verder met de mandala madness en de stylecraftcal en haakte verder aan mijn tas. Daarnaast kwam er een aliexpresspakketje binnen wat natuurlijk gelijk even geprobeerd moest worden… Kijk je mee?

Feestvarken – DenDennis viert feest

In het artikel van afgelopen woensdag zagen jullie al een sneak peek van het Feestvarken.

feestbeest

Dit weekend maakte ik wat uitgebreidere foto’s. Het lichtroze garen was op, blijkbaar haak ik toch losser dan de meeste mensen, daardoor heb ik een poot in donker- en een poot in lichtroze gehaakt.

Op de foto lijkt het of de oren enorm scheef zitten, dat valt wel mee hoor, helemaal recht zitten ze niet, maar dat vind ik ook wel schattig. Ook dit varken heeft weer verschillende versieringen, die je wel of niet toe kan voegen.

In dit geval twee feesthoedjes en een sjaaltje. Dat maakt hem wel een stuk feestelijker he!

Stylecraft-cal

Ik wil deze cal gestructureerd af gaan maken (jaja), Dat wil zeggen dat ik eerst de bovenste rand helemaal af wil maken en zo naar beneden werk. Dan kan ik de patroontjes afwisselen en krijgt de deken steeds meer vorm.

stc

Zo haakte ik deze week het halve blauwe lapje rechtsboven. Wat een draadjes he… ik zie er nu al tegenop om ze af te werken… En ja, ik weet dat het verstandiger is om het gelijk te doen… En ik weet ook dat ik zeer eigenwijs ben :-).

Mochilla-tas

Mijn idee van vorige week was een schot in de roos. Ik verving een (en later twee) van de meeloopdraden door een zwarte draad en de “confetti” was gelijk een stuk minder.

bodem

Hier en daar schijnt er nog een een draadje door, maar dat hoort ook een beetje bij dit soort haakwerk. Ik maakte de bodem af, en haakte de eerste toeren de hoogte in.

Mandala Madness

Niet heel veel spectaculairs over de mandala madness… Ik haakte de toer af waar ik vorige week mee begonnen was en verder lag dit project te liggen in mijn WIP-mandje.

mandala madness

De volgende toeren worden in het wit gehaakt, dus ik ben benieuwd naar het effect daarvan!

Cursus tunisch haken wolplein

Ik kreeg deze week via aliexpress een setje tunische haaknaalden binnen. Als ik iets nieuws wil proberen, bestel ik zoiets meestal eerst voor een paar euro bij ebay of aliexpress. Als het dan bevalt, kan ik een duurdere tunische haaknaald kopen. Tunisch haken is een hele andere stijl van haken. Het zit een beetje tussen haken en breien in. Omdat er binnenkort een cal begint die gebruik maakt van tunisch haken, was ik benieuwd of ik dit ook iets vond. De cal is ontworpen door Wieke van Keulen en gaat op 3 Oktober van start. Ze maakt gebruik van 52 Tunische haaksteken, pfoeh, ik wist helemaal niet dat er zoveel waren! Voor meer informatie kun je kijken op deze site!

Wolplein had in het begin van de zomer een cursus tunisch haken online, waar je een vlaggenlijn leerde haken. Om het tunisch haken eens uit te proberen, haakte ik de eerste twee vlaggetjes.

tunisch totaal

Wat een ander effect he… dan gewoon haken. Het rechtse lapje lijkt wel gebreid, maar ik toch echt gehaakt.. de curus van wolplein vind je hier! Het is, als je het door hebt, helemaal niet zo moeilijk. Voor de vlaggenlijn heb je niet perse tunische haaknaalden nodig, als je een haaknaald hebt zonder verdikt handvat lukt het ook wel!

Dat was hem weer voor deze week. Best een uitgebreide update he! Nog een volle week hoogseizoen en dan zit de drukste tijd van het jaar er weer op. Er komt dat weer meer tijd voor mezelf, het huishouden (oeps), en om te haken! Gelukkig staan er alweer een aantal nieuwe projecten op de rol.. Daarover later meer!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s