Mijn favoriete (haak)blogs

Voordat ik de moed had deze blog te beginnen, volgde ik al een tijdje een aantal haakblogs. Ik zet ze voor je op een rijtje! Meer inspiratie kan ten slotte nooit kwaad…

Terrays leven

Tertia Mulder is een van de ontwerpers van de bekende cal 2015. Een mooie vierkante deken, die bij mij op hetzelfde geheime stapeltje ligt van UFO’s (unfinished objects), waar ik ook mijn kerststal vandaan toverde. Voor de cal 2016, heeft ze het stokje overgedragen, maar er verschijnen regelmatig leuke stukjes op haar blog.

cal 2015

Lossen & Vasten

Wat een leuke naam voor een haakblog vinden jullie niet. In het begin was ik wel een beetje in de war, want ik dacht dat Joke (de schrijver van dit blog), daadwerkelijk projecten maakte met alleen maar lossen en vasten. Natuurlijk zat ik daar mis, ze is de ontwerpster van de lossen & vasten cal… Je weet wel, die deken waar ik nog een stapeltje garen voor heb liggen…

lossen en vasten

Deze dus. Ze zitten natuurlijk nog netjes in de doos… Nou ja, de doos is misschien al wel open… Oke, toegegeven, je vindt dit project terug in mijn update van zaterdag. Ik ben overstag gegaan! En het allerleukste, er komt een cal 2016. Ik ben benieuwd of die net zo mooi wordt als de afgelopen cal!

Scrapsels van Jolanda

De wederhelft van Tertia voor de cal 2015. Jolanda heeft ook de cal 2016 ontworpen (samen met Naomi Harreman), en heef tinmiddels bekend gemaakt dat er begin volgend jaar een nieuwe cal van haar hand zal starten, namelijk de double trouble cal. Op haar blog plaatst zij met name de patronen van de cal, maar ook updates over meet & greets en andere haakwerken! Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

 

Repeatcrafterme

We gaan over naar het engels. De blog van Sarah bevat ook prachtige patronen. Zij ontwierp de kerstdeken die ik eerder in dit artikel liet zien. Ze maakt de prachtigste ontwerpen, waarvan er zeker een aantal op mijn lijstje staan!

totaal bewerkt

Wolplein

De blog van wolplein kan hier natuurlijk niet ontbreken. Momenteel ben ik bezig met de cursus tunisch haken, die op deze blog staat.

tunisch totaal

Ik wil even speciaal aandacht schenken aan de youtube-serie Koffie en Wol, ook gemaakt door wolplein. Inmiddels is het derde seizoen afgelopen. Iedere vrijdag kwam er een “talkshow” online op het youtubekanaal van wolplein. Naast iets om naar uit te kijken op de vrijdag, worden er ook de mooiste projecten, wolletjes en accessoires geshowd. Wel iets om hebberig van te worden, dat geef ik toe! Verder staan er veel goede uitlegfilmpjes op dit youtubekanaal. Neem dus zeker een kijkje!

Dat waren ze! Zaterdag komt er weer een gewone update online, met, jawel, de lossen&vasten deken… Zondag staat er weer een gastblog klaar van Diana! Genoeg reden om even langs te komen dus dit weekend!

2 gedachtes over “Mijn favoriete (haak)blogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s