Update 18 – Een nieuw begin

Afgelopen week was ik onverwacht veel vrij. Door de warmte was het in de Efteling niet druk. Ik hou helemaal niet van dit weer, dus deed ik niet zo veel meer dan zwemmen in ons zwembad, haken en leren. Dit heeft tot gevolg dat ik behoorlijk opgeschoten ben deze week. Zoals jullie misschien gelezen hebben in mijn blog van afgelopen woensdag, begon ik aan de lossen & vasten deken. Daarnaast haakte ik verder aan mijn mochilla-tas en pakte ik de mix n match cal er weer eens bij.

Mix ’n Match-cal

Deze deken lag een tijdje aan de kant. Ik moet zeggen dat ik niet zo tevreden ben met de deken en dit wordt alleen maar erger naarmate ik verder haak. Ik moet er dus even over nadenken of ik nog verder ga, of dat ik de deken uithaal en opnieuw begin..  Wat vinden jullie?

Mandala Madness

Mijn mandala madness vorderde ook weer een paar toeren. Nog 1 toer en dan is er weer een “deel” af.

Een van de leukste dingen aan mijn blog vind ik om iedere week de vorderingen zichtbaar te maken, ook voor mezelf. Tijdens het haken denk ik namelijk vaak… moa, ik weet niet of ik heel blij ben met de kleurencombinatie. Maar nu ik hem zo weer op de foto zie, valt het toch mee. Vol goede moed weer door dus!

Mochilla-tas

Ik begin de techniek door te krijgen. Ik werk nu met twee zwarte en een gekleurde meeloopdraad. Ik ben inmiddels zes toeren de hoogte in. De truc is nu om de spanning op je meeloopdraden gelijk te houden, zodat de tas recht omhoog komt en niet naar binnen trekt of juist uit gaat lubberen. Dit zal vast en zeker nog gaan gebeuren bij mij, gezien dit mijn eerste tas is, maar fouten zijn er om van te leren toch?

tas detail

Stylecraft-cal

Ik haakte een mini-stukje aan deze cal…

sc detail

Zoek de verschillen 😉

De lossen & vasten deken

Dit pakket lag al een paar maanden te wachten. De laatste weken viel mijn oog er steeds vaker op. Afgelopen week kon ik me niet beheersen en begon ik aan de deken. Het was nog best even een puzzel welke toeren ik in welke kleuren wil haken. De basiskleur was makkelijk, namelijk grijs, de rest van de kleuren waren lastiger. Er zitten een aantal kleuren in het pakket die prachtig zijn, maar dicht bij elkaar liggen qua tint. Dit zorgt er denk ik wel voor dat het eindresultaat lekker rustig wordt, maar ik wil wel dat er genoeg contrast zit tussen de toeren. Ik heb dan ook na een paar toeren nog een kleur gewisseld.

dagboek

Het begin klopt dus niet helemaal, maar een kniesoor die daarop let! Volgens mij hebben jullie de originele deken nog helemaal niet gezien… Bij deze!

Afbeeldingsresultaat voor lossen en vasten cal

En dan mijn deken. Ik ben tot nu toe erg tevreden met het resultaat!

lossen en vasten totaal

l en v detail

Schattig he, dat strikje! De deken haakt lekker makkelijk weg, omdat er een vast patroon inzit (kun je hem al ontdekken?). Hierdoor hoef ik niet iedere toer het patroon te lezen, maar kan ik lekker doorhaken. Hoe vinden jullie hem worden?

Waar ik afgelopen week heel veel vrij was, mag ik volgende week volle bak aan het werk. Ik moet alle dagen tot mijn volgende update werken, ook vaak late diensten, dus ik verwacht volgende week een kleine update. Maar… de week erna ga ik een midweek naar Schiermonnikoog. Even een paar dagen weg. Ik zoek nog een goed project voor daar. Ik denk dat ik het garen voor de volgende DenDennis knuffels meeneem, maar afgelopen weke scoorde ik ook vijf hele mooie bollen Fenna-garen. Dus daar kan ik ook niet iets mee doen… Tips voor projecten met verloopgaren zijn welkom!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s