Gastblog Diana – Tristan, Isolde & Harold

Afgelopen twee weken stonden niet zozeer in het teken van gehaakte dieren, maar van echte dieren. Wij hebben ons ‘gezin’ namelijk uitgebreid met twee ontzettend lieve spierwitte Husky zusjes van 6 jaar. En dat betekent dat er veel tijd gaat naar de meiden, die natuurlijk onze onverdeelde aandacht verdienen. Toch rolden er nog wat dingen van de haaknaald.

Tristan

In de vorige update was Tristan de Kikker al bijna klaar. Hij moest nog wat pootjes en dan kon hij bij Isolde gezet worden. Het haken van de armpjes en beentjes vond ik niet zo leuk. Saai en priegelig.

Ik was dan ook blij toen Tristan klaar was en ik de kleine kikker in de kast kon zetten. Is-ie geen schatje?

Nieuwe haaknaalden

Ik was al een tijdje op zoek naar nieuwe haaknaalden. De naalden die ik had kwamen van de Action en daar kan ik echt niet mee uit de voeten. Mijn haaknaald 2,5 en 3 mm zijn op zich wel fijn, maar ik wilde echt een setje met Softgrip. Alleen er is zoveel keuze en mijn favo wolwinkel was gesloten. Toen kwam er een mooie actie voorbij op wolplein.nl en vorige week zaterdag kreeg ik dit setje Drops Pro Circus binnen.

14159247_1086536441381625_2087110191_n

Naast de naalden zat er ook een magazine bij, wat ik een super leuke verrassing vond. De haaknaalden zijn inmiddels in gebruik en ik ben er erg tevreden over. Ze zijn scherp genoeg, liggen lekker in de hand en ik heb geen pijn aan mijn handen meer.

Harold IJsbeer

Natuurlijk moest ik meteen aan een nieuw project beginnen. Ik heb altijd wel een project op de rol. Inmiddels stond Harold IJsbeer ongeduldig te wachten in de rij om gehaakt te worden. Het hoofdje is inmiddels af en ik ben nog niet ver met het lijfje. Ben wel enigszins trots op mezelf, want hoewel ik geen borduurtalent ben, vind ik dat zijn mondje nog erg goed uitkomt. Zo zie je maar, oefening baart kunst.

14112031_1086536258048310_1104925574_n

Babyslofje

Afgelopen woensdag was ik het blad dat ik bij mijn bestelling van Wolplein had gekregen aan het doorbladeren. Ik haakte tot nu toe eigenlijk alleen knuffels, omdat ik de andere technieken ‘niet begreep’. Dit kwam voornamelijk door de onduidelijke uitleg van Simply Haken. Ik begreep deze patronen en wel voordat ik het wist, was ik bezig ben een babyslofje. Wel met het verkeerde garen en de verkeerde naald, maar het ging me puur om de technieken. Uiteindelijk is het slofje redelijk mislukt, maar ik weet wel hoe ik de patronen in dat magazine moet lezen.

Afwisseling

En dat is leuk voor de afwisseling, er staan namelijk inmiddels alweer 4 projecten (2 mutsen, slofjes en een vestje) op het programma om te haken. Het idee is om de poppetjes af te wisselen met een kledingstuk, dat ik ga haken met voornamelijk Stylecraft DK. Of dat ook zo in de praktijk werkt, weet ik niet. De kans dat ik met meerdere projecten tegelijk bezig raak, is natuurlijk best groot. Maar is dat erg? Natuurlijk niet. Voor jullie zorgt het zelfs voor nog meer avonturen.

Enjoy the weather en tot over 2 weekjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s