Gastblog Diana van Eynde – allemaal nieuws

In twee weken kan er veel gebeuren. Zoveel dat ik eigenlijk een week te vroeg was met mijn blog. En toen kon opeens door omstandigheden mijn blog van afgelopen zondag niet doorgaan. Twee uitersten in twee weken dus. Twee weken waarin op haakgebied enorm veel is gebeurd. Lezen en kijken jullie mee?

Harold de IJsbeer

De afgelopen twee weken heb ik weinig gehaakt aan Harold. Ik ben nu bezig met het lijfje en moet 8 toeren van 64 vasten doen. Ik vind dat altijd ontzettend saai en eentonig, dus dan ben ik snel verveeld. Als oplossing neem ik het haakwerkje dan vaak mee op pad. Alleen… De afgelopen twee weken zijn we niet echt de deur uit geweest. Dus Harold ligt heel even stil.

Beertje voor Wendy

Wel ben ik druk bezig geweest aan het beertje voor mijn lieve vriendin Wendy. Zij is een paar maanden geleden tante geworden en op het geboortekaartje stond een gehaakt beertje. Dit beertje wilde ze graag hebben, maar zelf kon ze het niet maken. Haar idee: ik vraag Diana. Ik wilde het beertje eigenlijk afgelopen donderdag af hebben, maar dat is niet gelukt. Maar, nog anderhalf beentje en dan een hartje bij de afwerking en ik kan Wendy blij maken.

Ramp met borduren

Het is duidelijk: als ik ergens niet goed in ben, is het borduren. Ik snap het gewoon niet zo goed, waardoor het resultaat een beetje half en lelijk is. Bij Harold is het nog wel te doen, maar de neus en de ogen van Wendy’s beertje zijn niet om aan te zien. Het is duidelijk dat ik hier nog heel wat oefenmomentjes voor nodig heb.

14269268_1097769466924989_126922238_n

Nieuw kastje

Afgelopen twee weken ben ik ook flink in de weer geweest met mijn garen. Ik bewaarde mijn Catania in een mand in de woonkamer, maar die raakte én wat vol én we waren eigenlijk gewoon klaar met een mand in de woonkamer. Dus ik toverde mijn ongebruikte kantoorkastje om in een garenkastje en ik had meteen een lade vol Catania. Wat ziet dat er toch mooi uit!

14302387_1097769820258287_1544901227_n

Review Phildar Partner 3,5

Het beertje van Wendy is wat wollig. Dat betekent dat Catania daar geen geschikt garen voor was. Ik besloot naar Wollstreet te gaan met mijn patroon en Phildar Partner 3,5 werd me aangeraden. Ik nam twee grijze bollen en één witte bol mee naar huis. Volgens het patroon moest ik haken met haaknaald 4. De garen zijn echt wat wollig en dat merk je tijdens het haken. De draden zitten wat losser in een streng en daardoor zit je er weleens doorheen. Ook in het begin, na het maken van een ring, is de eerste toer door het gepluis wat lastig te zien, maar toch haakt het garen niet verkeerd. En het resultaat staat me ook erg aan.

Review Scheepjeswol Soft Fun

Ik ben verliefd. Scheepjes heeft me helemaal ingepakt met haar garen. Ik wilde een mutsje haken en wist echt niet welk garen ik moest gebruiken. Er is ook zo verschrikkelijk veel keuze! Uiteindelijk viel de keuze op Scheepjeswol Soft Fun, in de kleuren rood, groen en geel. Het garen haakt geweldig weg. Het is zacht en ligt daardoor heerlijk in de hand. Dit is gewoon een genot om mee te werken. Scheepjes wordt het merk garen dat ik voortaan zoveel mogelijk in ga zetten voor de kleding en accessoires die ik maak.

14281410_1097769693591633_275912899_n

Mutsje

Want ik ben inderdaad een stapje verder gegaan. In al die magazines staan zulke leuke patronen. En ik baalde er zo van dat ik het niet begreep. Daar moest gewoon een einde aan komen. Ik besloot om gewoon eens een mutsje te gaan haken. In eerste instantie ging het erg goed, tot ik op de helft kwam en me toen realiseerde dat ik het patroon verkeerd had gelezen. De oplossing: uithalen en gewoon opnieuw beginnen. Met Scheepjeswol Soft Fun is dit ook prima te doen. Ik ben dus opnieuw begonnen en nu ben ik ongeveer op de helft. Ik ben tot nu toe al erg tevreden met het resultaat. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

Lossen en vasten CAL 2016

En alsof dat nog niet genoeg was, besloot ik om ook nog eens mee te gaan doen met de nieuwe Lossen en Vasten CAL. Voor mij extra spannend, want ik heb nog nooit zo’n groot project, laat staan een deken, gehaakt. Ook is het mijn eerste CAL, dus dat is ook altijd spannend. Ik heb lief de kleuren laten kiezen, die heel simpel zei: “Doe maar eerst de blauwe en dan de rode.” Ik heb dus het Sterrenhemel pakket besteld en dat is gisteren gearriveerd. En dan dat gevoel als je de doos opent en dat garen ziet. GEWELDIG! Herkenbaar?

14248815_1097769760258293_1495363718_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s