Gastblog Diana van Eynde – haken is mediteren

Ken je dat gevoel? Dat weken voorbij vliegen? Bij mij is dat wel het geval. De tijd vliegt en als je terugdenkt, blijkt dat je dus eigenlijk best veel gedaan hebt. Dat was in ieder geval de afgelopen twee weken het geval. Kijken jullie weer mee naar mijn haakbelevenissen?

Het mutsje

Het mutsje is inmiddels bijna af. Er moet nog wat afwerking gedaan worden, maar dan is het helemaal klaar. Foto’s komen nog, maar het is een verrassing voor iemand, dus ik wil het nog even een verrassing houden. Ik vond het erg leuk om mijn eerste ‘kledingstuk’ te haken en er komt nog veel meer, daar ben ik van overtuigd.

14454689_1108696492498953_1837144787_nOverigens kwam ik tijdens het haken een knoop in mijn wol tegen. Net alsof het draadje gebroken was en door middel van een knoopje weer aan elkaar wat gezet. Ik ben gewoon doorgegaan en in mijn werk valt het niet op. Toch bijzonder.

14459894_1108696592498943_1342209287_n

Beertje Wendy

Omdat de Lossen&Vasten CAL eraan komt, wilde ik zoveel mogelijk lopende projecten afronden. Dus ook met Wendy’s beertje ben ik druk in de weer geweest. Nog steeds vind ik het gezichtje niet zo heel mooi geborduurd, al zegt mijn schoonmoeder dat het wel meevalt. Maar verder ben ik wel tevreden.

14429376_1108696122498990_1930503376_n

Het hartje is nog niet naar Wendy’s wens, dus daar ga ik even een iets groter patroon voor zoeken. Maar al met al ben ik best tevreden.

14459781_1108696102498992_319103735_nIk heb ook nog een toertje aan Harold de IJsbeer gewerkt, maar dat is eigenlijk het vernoemen niet waard.

Lossen&Vasten CAL

Het is bijna zover. Aanstaande woensdag wordt het eerste patroon van de nieuwe Lossen&Vasten CAL geplaatst. Afgelopen week kwam het pakketje met garen binnen en dat is alleen maar genot. De deken wordt gehaakt met Scheepjes ❤ Colour Crafter en dit voelt zo lekker zacht en warm, dat ik alleen maar meer zin krijg om te starten!

In eerste instantie vond ik het onzin om een proeflapje te haken, omdat het formaat van de deken voor mij niet zo van belang is. Maar uit enthousiasme besloot ik het toch maar te doen. Dan was ik er in ieder geval een beetje mee bezig geweest. Het proeflapje is totaal mislukt (tellen is blijkbaar moeilijk…), maar het was fijn om gewoon even met het garen ‘te spelen’. Het proeflapje wordt nu door één van mijn husjes als bijtdoekje gebruikt. Is-ie toch nog ergens goed voor.

14442761_1108696215832314_978929166_n

Dance on the beach

Natuurlijk had ik het na het proeflapje helemaal te pakken en werd mijn liefde voor Scheepjeswol nog groter. Op hun site kijken, wat misschien lichtelijk onverstandig. Ik zag namelijk de CAL van afgelopen jaar en ik was meteen verliefd op de Dance on the Beach deken. Maar… Ik mocht geen nieuwe garen kopen, had ik met mezelf afgesproken.

Totdat Sietske een actie ontdekte. 25% op het hele assortiment garen. Oeps. De kleurtjes die ik nodig had, hadden ze niet. Maar handwerk.nl wel en ik voelde me niet zo lekker in mijn vel zitten, dus… Afgelopen vrijdag werd het garen bezorgd. Ik ben nu net over de helft van het eerste lapje dat voorzien is van 21 keer de popcornsteek.

Ik moet toegeven dat ik er in het begin helemaal niks van snapte. Let wel, ik haak pas vanaf maart en ben begonnen met knuffels. Dit is mijn eerste project met andere steken dan vaste, lossen en stokjes. Na het bestuderen van het filmpje viel het kwartje, maar nog steeds is het opletten geblazen, want als ik aan de ‘achterkant’ bezig ben, ‘popt’ mijn ‘popcorn’ soms verkeerd. Maar… Ik beleef enorm veel plezier aan deze deken, nu al.

Haken is mediteren

Soms gaat het leven niet helemaal zoals je zou willen. Veel stress en zorgen en eigenlijk weinig echte oplossingen meteen voor handen. Op dit moment heb ik zo’n dip en ik merk dat haken voor mij echt mediterend werkt. Zonder mijn hobby zou ik het nu een stuk zwaarder hebben. Haken brengt me tot rust en zorgt ervoor dat ik weer helder naar mijn problemen kan kijken. En dan… Dan ontstaat opeens bij een bakje oploskoffie de oplossing. Life can be so easy!

Herkenbaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s